Verslag Texelaarkeuring Zuid-Oost Nederland

Texelaarkeuring Zuid-Oost Nederland succesvol verlopen

‘Veel mooie Texelaars in Sint-Oedenrode’

 

Op 29 juli 2023 organiseerden Texelaarfokkers uit Zuid-Oost Nederland hun jaarlijkse schapenkeuring voor Blauwe-, Dassenkop- en Witte-Texelaar schapen. Met een goede voorbereiding is het opnieuw gelukt om een mooie dag neer te zetten voor zowel de inzenders met hun dieren als het publiek, dat in grote getalen aanwezig was.

 

Met bijna 300 aanwezige dieren was de concurrentie groot. Volop Texelaarschapen die uitblonken in ontwikkeling, rastype en bespiering. Vooral dit laatste maakt de Texelaar in binnen en buitenland tot een gewild schapenras. Bij de Blauwe- en Dassenkop-texelaar komt daar ook nog een mooie kleuraftekening bij.

 

Het hoge kwaliteitsniveau van de dieren maakte het voor de juryleden soms een hele klus om tot de juiste plaatsing te komen. Genomen beslissingen werden door de jury vakkundig toegelicht, zodat het voor zowel inzenders als publiek duidelijk was waarom voor de betreffende volgorde werd gekozen.

 

Als organisatie kijken wij terug op een zeer geslaagde dag, en zien er naar uit u komende winter, op 27 januari 2024, opnieuw te mogen begroeten tijdens onze Rammenkeuring. Daar mogen alle Texelaarfokkers uit Nederland, die aangesloten zijn bij een erkende vereniging, hun rammen presenteren.

 

Alle inzenders heel hartelijk dank voor het inzenden en presenteren van uw dieren.

 

Fokdagcommissie Texelaarkeuring Zuid-Oost Nederland

 

Klik op onderstaande foto voor Fotoverslag!!!

 

 

 

 

 

 

 

   De Jeugd Heeft De Toekomst

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.