Nieuws item

Afgelopen zaterdag is de Nationale Texelaarkeuring georganiseerd. Deze editie werd gezamenlijk georganiseerd met de drie Texelaarstamboeken NTS, TSNH en SBT. De organisatiecommissie is geslaagd om meer dan 110 inzenders naar de Oranjehal in Wenum te krijgen, waarbij in totaal meer dan 750 dieren werden geshowd. Samen staan we sterk! 


Opvallend dit jaar was het grote aantal bezoekers. Hele families maakten er een leuke dag uit van, waarbij ook veel jonge gezinnen kennis hebben gemaakt met de beste schapen van ons ras! Doordat er uitnodigingen waren verstuurd naar de buitenlandse stamboeken, waren er veel ook schapenfokkers uit het buitenland met interesse in de Blauwe en de Dassenkop Texelaar. Het Stamboek Blauwe Texelaars had speciaal voor de bezoekers een informatiestand ingericht waar geïnteresseerden folders konden krijgen. In deze folder staat informatie over het ras, o.a. de kleuren en aftekening van Blauwe en Dassenkoppen, de wijze van organisatie van het stamboek en ook hoe mensen lid kunnen worden.
Speciaal voor buitenlandse gasten was er een Engelstalige folder samengesteld. Een van de nieuwigheden was een "membership of the Dutch Blue Texel Society". Dit is een lidmaatschap speciaal voor buitenlandse Texelaarliefhebbers waarbij ze voor 30 euro per jaar inzage hebben in het stamboekprogramma Falcoo-Online.

De bekers voor de kampioenen 

    


Sfeerimpressie

   

Fotograaf Henny Claus in actie!